Een nieuwe cv-ketel, warmtepomp of allebei?

Is uw cv-ketel ouder dan 12 jaar? Dan kunt u kiezen voor duurzamere, nieuwe cv-ketels. Of maakt u nu al de overstap naar een (hybride) warmtepomp?

Een warmtepomp is duurder in de aanschaf, maar wel milieuvriendelijker en zuiniger in energieverbruik. Hierdoor heeft een warmtepomp een aantrekkelijke terugverdientijd. Als alternatief op een gasgestookte ketel bestaan er ook elektrische ketels. Een elektrische ketel verbruikt echter veel stroom. De energiekosten kunnen (afhankelijk van de prijzen op dat moment natuurlijk) 2,5 keer zoveel zijn als een cv-ketel en 4 tot 5 keer zoveel als een warmtepomp.

Hybride warmtepompen

Wilt u besparen op uw energiekosten, comfortabel wonen en ook nog verduurzamen? Kies dan voor een Remeha Elga Ace hybride warmtepomp. Bij een hybride systeem werken de warmtepomp en de cv-ketel samen om uw huis van warm water en warmte te voorzien. Hiermee bespaart u veel gas, en dus is de investering op termijn goed voor uw portemonnee.

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een systeem dat naast uw bestaande (of nieuw aan te schaffen) cv-ketel funcioneert. Een hybride warmtepomp bestaat uit een binnen-unit en een buitenunit. Deze buitenunit is nodig omdat de hybride warmtepomp warmte uit de buitenlucht haalt. U kunt uw woning op deze manier dus op een milieuvriendelijke manier verwarmen met een warmtepomp. De hybride warmtepomp kan zijn werk het grootste deel van het jaar doen en uw woning verwarmen. Wordt het kouder (net boven 0°C) dan is er een cv-ketel nodig die bijspringt. Met een cv-ketel wordt het tap water verwarmd. De cv-ketel blijft dus wel een belangrijke rol spelen want deze is nodig om de woning van warm water te voorzien.

Is mijn huis geschikt voor een warmtepomp?

  • Isolatie

Over het algemeen moet uw huis goed geïsoleerd zijn. In het geval van een hybride warmtepomp is spouw-, vloer- en dakisolatie en rondom minimaal dubbel glas nodig. De meeste woningen die gebouwd zijn na 1995, zijn voldoende geïsoleerd voor een hybride warmtepomp.

  • Radiatoren en vloerverwarming

De radiatoren in uw woning zijn aangesloten aan de cv-ketel. De radiatoren zijn meestal geschikt voor hoge temperaturen. Een warmtepomp geeft geen hoge temperaturen af. Daarom zou u moeten overwegen om radiatoren te vervangen door convectoren en eventueel vloerverwarming. Deze warmte-afgiftesystemen maken het mogelijk om de aanvoertemperatuur naar beneden te krijgen. Zo kan er energiezuiniger worden gestookt.

Hybride warmtepomp verplicht vanaf 2026

U heeft ongetwijfeld gehoord over het voornemen van de overheid om (hybride) warmtepompen te verplichten. Lees hier alles over "Hybride warmtepomp verplicht vanaf 2026".

 

Hybride warmtepomp verplicht vanaf 2026

Vanaf 2026 wordt het verplicht om bij het vervangen van uw cv installatie over te stappen op een duurzamer alternatief. U dient dan zowel een nieuwe cv-ketel als een hybride warmtepomp aan te schaffen. Dat maakte het kabinet in mei 2022 bekend. De (hybride) warmtepomp wordt voor huiseigenaren dus de standaard voor het verwarmen van hun woning.

Lees meer …Hybride warmtepomp verplicht vanaf 2026

Bouwen aan een duurzame toekomst!

Ligt u ‘s nachts ook weleens wakker van de alsmaar oplopende energieprijzen? En bent u het ook beu om steeds weer in de stress te schieten, wanneer er weer een energie verhoging aankomt? Dan is dit hét moment om te gaan verduurzamen! U hoort er de laatste jaren steeds meer over. Wanneer u de radio of televisie aanzet of op scrollt op internet, het gaat over klimaatveranderingen en verduurzamen.

Lees meer …Bouwen aan een duurzame toekomst!

Hou het thuis behaaglijk warm


Steeds meer mensen brengen door de maatregelen rond het Coronavirus meer tijd thuis door. Niet zo gek, want het advies tegen verspreiding van het virus is dan ook om zo veel mogelijk thuis te blijven. Zeker na de koelere nachten van de afgelopen periode, is het dan toch lekker om af en toe de verwarming aan te zetten. Helaas is nu dan ook het moment dat veel mensen erachter komen dat de cv-installatie niet (goed) meer werkt. Erg vervelend. We vertellen u graag hoe we er toch voor zorgen dat u er thuis lekker warm bij zit.

Lees meer …Hou het thuis behaaglijk warm

Dakgoten die jarenlang mee gaan


U kent het wel: water dat wegsijpelt, een dakgoot die niet lekker meer afvoert of erger - een lekkage. Dit zijn allemaal tekenen dat de waterafvoer niet meer goed werkt. Hoog tijd om in te grijpen. Bij het vervangen van dakgoten kiezen wij voor zinkwerk. Waarom? Daar vertellen we u graag meer over.

Lees meer …Dakgoten die jarenlang mee gaan

Laatste kans najaarsaanbiedingen


De winter is tot nu toe vrij zacht geweest, maar we weten natuurlijk niet wat er nog komen gaat. En de verwarming even lekker aan, is natuurlijk wel zo prettig.  Maar wilt u de verwarming weer aanzetten en merkt u dat de cv-ketel niet goed meer werkt of was uw cv-ketel sowieso al toe aan vervanging? Grijp dan nu uw kans en profiteer van de laatste ronde van onze najaarsaanbiedingen.

Lees meer …Laatste kans najaarsaanbiedingen

De cv-ketel voor de toekomst

De temperaturen buiten gaan naar beneden en de verwarming in huis gaat weer aan. Dit is vaak ook het moment dat mensen erachter komen dat de cv-ketel niet meer goed werkt. Met het Klimaatakkoord in het achterhoofd is het een goed idee om bij vervanging van de huidige cv-ketel te kiezen voor een duurzamer alternatief. Nog niet toe aan een warmtepomp? Geen probleem: kies dan voor een hybride cv-ketel.

Lees meer …De cv-ketel voor de toekomst

De cv-ketel in de zomer


De zomer is nu toch echt begonnen en de eerste tropische dagen hebben we al achter de rug. Waarschijnlijk is uw cv-ketel niet het eerste waar u deze dagen aan denkt. Toch is de zomer met stip een prima periode om eens stil te staan bij uw cv-ketel. Waarom? We vertellen u er graag meer over.

Lees meer …De cv-ketel in de zomer

Een waterontharder, waarom?


De hardheid van het water dat uit de kraan komt verschilt per gebied. Hard water kan vervelende overlast veroorzaken. Denk hierbij aan kalkaanslag op kranen en sanitair, maar ook aan aanslag in bijvoorbeeld de waterkoker en een droge huid. Een waterontharder kan uitkomst bieden. We vertellen u graag meer over de voordelen van dit handige apparaat.

Lees meer …Een waterontharder, waarom?

Fijne feestdagen!

Wij wensen u hele fijne feestdagen! We zijn gesloten van 24 december t/m 6 januari, op maandag 7 januari staan wij weer voor u klaar.

Wij zoeken collega's

collega's gezocht

Door de aanhoudende vraag en de groei van ons bedrijf zijn wij dringend op zoek naar nieuwe collega's. Op onze vacatures-pagina vindt u een overzicht van openstaande vacatures. Het sturen van een open sollicitatie is ook mogelijk. Dit kan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t.a.v. Dhr. D. Bervoets

 

Voorstel nieuwe certificering cv-installateurs

Het kabinet wil de gevaren van koolmonoxide bij cv-ketels terugdringen. Daarom presenteerde het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties vorige week een voorstel voor het invoeren van een wettelijke certificeringsregeling. Hiermee moet de kwaliteit van de werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties worden verbeterd en het aantal koolmonoxideongevallen dalen.

Lees meer …Voorstel nieuwe certificering cv-installateurs

Nieuwe website

Met trots presenteren wij onze nieuwe website welke wij gerealiseerd hebben in samenwerking met YZCommunicatie. Middels deze website kunnen wij u nog beter van dienst zijn.

Lees meer …Nieuwe website