Skip to main content

Pas op: brandgevaarlijke cv-ketels van Nefit

Bent u gebruiker van een cv-ketel van het type Nefit TopLine, TopLine Compact of Nefit TopLine AquaPower (Plus) tot 30 kW en is deze ketel geproduceerd tussen 2006 en 2009? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Bervoets Installaties.

Onveilige brander

Wanneer de branderklemmen van bovengenoemde TopLine HR-ketels van Nefit na opening niet juist worden gesloten, wordt de brander niet altijd voldoende afgesloten. Hierdoor kunnen binnenin het toestel rookgassen ontstnappen waardoor smeltschade kan ontstaan aan de binnenzijde van het toestel. Dit zou kunnen leiden tot brand en geeft een verhoogd risico op koolmonoxidevergiftiging. Daarom is het belangrijk zo snel mogelijk na te gaan of u gebruiker bent van een brandgevaarlijke Nefit cv-ketel.  

Uit welk bouwjaar komt mijn Nefit cv-ketel?

Twijfelt u over de veiligheid van uw Nefit cv-ketel? U vindt zowel het type als het bouwjaar van uw cv-ketel gemakkelijk terug op het toestel zelf. 

Brandgevaarlijke Nefit cv ketel type

Zoals te zien is in de afbeelding hierboven bevat 11-cijferige nummer bovenaan het bouwjaar van het toestel. In dit geval gaat het om een cv-ketel met als productiejaar 2007. Onder het 11-cijferige nummer vindt u het type model van uw cv-ketel. Zo kunt u gemakkelijk nagaan of uw toesteltype gevaar oplevert.

Heeft u een Nefit TopLine cv-ketel?

Wanneer uw cv-ketel niet geproduceerd is tussen 2006 en 2009 hoeft u niets te doen. Bent u wél gebruiker van een cv-ketel van het type Nefit TopLine, TopLine Compact of Nefit TopLine AquaPower (Plus) tot en met 30 kW met als bouwjaar 2006 tot en met 2009? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Bervoets Installaties. Ook bij twijfel over de veiligheid van uw cv-ketel staan wij graag voor u klaar.

Klik hier voor meer informatie over de veiligheidswaarschuwing van Nefit. 

Pas op: brandgevaarlijke cv-ketels van Nefit