Skip to main content

Bervoets Installaties CO-gecertificeerd (nieuwe Gasketelwet)

Per 1 april 2023 is de nieuwe Gasketelwet ingevoerd. Deze wet is er gekomen om het aantal ongevallen met koolmonoxide (CO) te verlagen en stelt daarom strengere eisen aan gasinstallaties. In de nieuwe wet staat dat u alleen nog een CO-gecertificeerde installateur mag inschakelen voor het plaatsen, onderhouden en repareren van gasverbrandingstoestellen. Doet u dit niet, dan riskeert u een boete. Bervoets Installaties beschikt over de juiste papieren, voor u verandert er dus niets. Wel is het fijn om te weten dat u met uw keuze voor Bervoets Installaties een goede en veilige keuze maakt voor uw ketel montage en onderhoud!

Waarom de nieuwe Gasketelwet?

De nieuwe Gasketelwet is ingevoerd om koolmonoxidevergiftiging tegen te gaan. Bij de helft van alle vergiftigingen met koolmonoxide ligt de oorzaak namelijk bij de cv-ketel.  Vaak komt koolmonoxide (CO) dus een huis binnen door een niet goed geïnstalleerde of onderhouden gasverbrandingsinstallatie. Dit bleek uit onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Op aanbeveling van de OvV is daarom nieuwe regelgeving gemaakt: het wettelijk CO-stelsel. 

Er sterven jaarlijks tussen de tien en twintig mensen aan koolmonoxidevergiftiging. Wanneer de CO-waarden te hoog zijn, moeten de ketel en/of de rookgasafvoer worden aangepast.

Bervoets Installaties is CO-gecertificeerd

Een gecertificeerd bedrijf is te herkennen aan het CO-vrij logo. U kunt gecertificeerde bedrijven terugvinden in het ‘register gasverbrandingsinstallaties’. Onze gecertificeerde monteurs dragen ook (digitale) legitimatie bij zich waarmee ze kunnen aantonen dat zij over de juiste papieren beschikken. Zo kunt u met een gerust hart uw onderhoud laten uitvoeren!

Bervoets Installaties CO-gecertificeerd (nieuwe Gasketelwet)