Skip to main content

Cv-ketel

De cv-ketel vormt het middelpunt van uw centrale verwarming. Gemiddeld gaat de cv-ketel 12 tot 15 jaar mee. Tijdig investeren in een moderne cv-ketel verbetert uw wooncomfort, bespaart u hoge energiekosten en voorkomt stijgende onderhoudskosten door storingen. Op zoek naar een nieuwe cv-ketel? Bervoets Installaties adviseert, onderhoudt en installeert uw volledig werkende installatie het hele jaar door.
CV-ketel

Welk vermogen heeft uw cv-ketel nodig?

De capaciteit van de cv-ketel speelt een grote rol bij het verwarmen en op temperatuur houden van uw woning. Zo werkt een te kleine cv-ketel vaak onvoldoende terwijl een te grote cv-ketel juist onnodig veel energie verbruikt. Ook andere factoren, zoals toekomstige verbouwingen of gezinsuitbreiding, beïnvloeden het benodigde vermogen van uw cv-ketel. Wij berekenen voor u het juiste vermogen van uw nieuwe cv-ketel en adviseren u uit ons ruime assortiment gerenommeerde cv-ketels van Remeha, Nefit, Intergas en Vaillant.

Moderne HR-ketel

Een moderne HR-ketel benut warmte uit waterdamp voor de verwarming van uw woning of bedrijfpand. Mede daarom ligt het rendement van deze condenserende cv-ketel hoger dan honderd procent. Doordat deze cv-ketel verbrandingslucht van buiten haalt, vervuilt de ketel minder en is hij dus ook minder storingsgevoelig. Ook is een moderne HR-ketel zeer geschikt voor warmwatervoorziening. Daarom worden de meeste ketels gecombineerd met een ingebouwde tapwatervoorziening of een indirect gestookte boiler.

Onderhoud

Wist u dat u zelf verantwoordelijk bent voor de technische staat van uw installatie voor gas, water en elektra? Helaas laat een groot aantal cv-bezitters geen onderhoud uitvoeren. Een goed onderhouden cv-installatie verbruikt minder brandstof, is veiliger en werkt minder milieubelastend. Wacht daarom niet op de volgende storing. Laat uw toestel jaarlijks onderhouden en ga tijdig tot vervanging over. U kunt verschillende onderhoudscontracten bij ons afsluiten.