De cv-ketel in de zomer


De zomer is nu toch echt begonnen en de eerste tropische dagen hebben we al achter de rug. Waarschijnlijk is uw cv-ketel niet het eerste waar u deze dagen aan denkt. Toch is de zomer met stip een prima periode om eens stil te staan bij uw cv-ketel. Waarom? We vertellen u er graag meer over.

Als de temperaturen echt omhoog gaan, gaat de ingestelde temperatuur op de thermostaat van veel huishoudens naar beneden. De kachel hoeft immers niet meer aan. De meeste cv-ketels hebben zelfs een zomerstand die aangezet kan worden. Op die manier wordt het cv-gedeelte van de ketel uitgezet maar blijft de warm tapwater voorziening wel aan. Win-win!

CV-ketel uitzetten

Er zijn mensen die de cv-ketel zelfs helemaal uitzetten. Dit is in de meeste gevallen helaas geen goed plan. De ketel werkt namelijk met allerlei software en programma's. Hierdoor kun je ze niet even een paar dagen aan- en uitzetten. Bij een combi ketel is uitzetten helemaal niet mogelijk, u heeft dan ook geen warm water meer uit de kraan.

Wat dan wel doen?

Over het algemeen kunt u de thermostaat op een lage temperatuur zetten. Vaak is dit rond de 15° C, op deze manier voorkomt u dat de cv onnodig aanspringt. Toch kan het soms gebeuren dat de kamertemperatuur, bijvoorbeeld bij het luchten van de woning, onder de ingestelde temperatuur komt. Als dat het geval is in uw woning en u wilt voorkomen dat de cv aanspringt, kan de voorgeprogrammeerde temperatuur van het programmablok eventueel verlaagd worden.

CV-ketel onderhoud

Zo, we hebben het nu al gehad over het uitzetten van de cv-ketel - maar wat als die juist weer áán moet? Als de dagen weer korter worden en de temperaturen dalen, wilt u er natuurlijk nog wel warm bij zitten. Regelmatig onderhoud van de cv-ketel zorgt ervoor dat mankementen tijdig geconstateerd worden. Daarnaast verlengt het de levensduur van uw ketel en helpt het bij het voorkomen van storingen. Erg belangrijk dus!

Om de zorg voor de cv-ketel uit handen te nemen hebben wij speciale onderhoudscontracten. Met een servicecontract bent u altijd verzekerd van onderhoud en service voor een vast bedrag per jaar. Wilt u hier meer over weten? Kijk dan even hier

Fijne zomer!

De cv-ketel in de zomer