Skip to main content

Hybride warmtepompen

Als je wilt besparen op energiekosten, comfortabel wilt wonen én tegelijk wilt verduurzamen, kies dan voor de slimste optie: de Remeha Elga Ace hybride warmtepomp.

Remeha Elga Ace: de nieuwe norm in hybride warmtepompen

Een hybride installatie in je huis bestaat uit een hybride warmtepomp en een cv-ketel. Vanzelfsprekend verbrandt je cv-ketel gas, terwijl de Elga Ace warmte uit de buitenlucht benut. Met behulp van elektriciteit wordt die lucht door compressie verder opgewarmd en via een gesloten systeem gebruikt voor de verwarming van jouw woning.

Bij een gecombineerde installatie zorgt de warmtepomp grotendeels voor verwarming van de woning en levert de cv-ketel het warme (kraan) water en eventuele bijverwarming bij lage buitentemperaturen. Een lage buitentemperatuur zorgt er namelijk voor dat de kosten van verwarmen met een warmtepomp stijgen. Het schakelen tussen cv-ketel en warmtepomp gebeurt automatisch. De Elga Ace stuurt je cv-ketel aan en zorgt ervoor dat die alleen werkt als het nodig is. Dus in de gevallen wanneer het voordeliger is om via de cv-ketel te verwarmen. Met een hybride installatie verbruik je dan ook minder gas en daarmee word je minder afhankelijk van de almaar stijgende gasprijzen. Bovendien is de CO2-uitstoot lager.

 

Hybride warmtepomp verplicht vanaf 2026

Vanaf 2026 wordt het verplicht om bij het vervangen van uw cv installatie over te stappen op een duurzamer alternatief. U dient dan zowel een nieuwe cv-ketel als een hybride warmtepomp aan te schaffen. Dat maakte het kabinet in mei 2022 bekend. De (hybride) warmtepomp wordt voor huiseigenaren dus de standaard voor het verwarmen van hun woning.

Minimaal energielabel A++

Een warmtepomp moet vanaf 2024 minimaal energielabel A++ hebben om ISDE te ontvangen. De meeste warmtepompen voldoen al aan dit label. Warmtepompen met energielabel A+ of lager komen in 2024 niet meer in aanmerking voor subsidie. U hoeft zich geen zorgen te maken of de Remeha Elga Ace hybride warmtepomp voldoet aan deze eis, want deze is minimaal voorzien van energielabel A++.

 

ISDE subsidie voor warmtepompen

Schaf nu een duurzaam Remeha product aan met de InvesteringsSubsidie Duurzame Energie (ISDE) subsidie. De ISDE geeft u een tegemoetkoming bij de aankoop van zonneboilers, warmtepompen en hybride oplossingen. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. De overheid stimuleert Nederlandse huishoudens en bedrijven hiermee om minder gas te gebruiken en meer duurzame warmte. Dit bespaart energie en dringt de CO2-uitstoot terug. 

In elke woning met iedere cv-ketel te combineren

Eén van de voordelen van een hybride installatie met de Elga Ace is dat het functioneert met iedere cv-ketel. Dat betekent dat je je huidige cv-installatie kunt uitbreiden met een hybride warmtepomp. Dat is een ideale manier om kosten te besparen en te verduurzamen. Investeren in een nieuwe cv-ketel hoeft pas op het moment dat je huidige ketel niet meer werkt.

Toepassing mogelijk in elke woning

Daarnaast kan de Elga Ace worden toegepast in elke woning. Je hoeft niet te verhuizen of ingrijpend te verbouwen om van de voordelen te profiteren. Ook in het huis waar je nu woont, kun je zonder grote verbouwing snel starten met besparen en verduurzamen. Ongeacht of je woning vloerverwarming en/of radiatoren heeft.

De bestaande radiatoren hoeven namelijk niet te worden vervangen of verplaatst. De binnenunit van de Elga Ace wordt naast de cv-ketel opgehangen en leidingwerk verbindt ze met elkaar. De buitenunit wordt verbonden met de Elga Ace.

Snel te installeren

Jarenlang plezier, comfort en besparingen na een installatie van slechts één dag.

Neem contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden met de Remeha Elga Ace hybride warmtepomp in uw woning? Neem contact met ons op.

Let op: wij leveren alleen in de regio
(Fijnaart + 35 km)

Offerte aanvragen

Let op: wij leveren alleen in de regio (Fijnaart + 35 km)

Vul uw naam in.
Vul een geldig e-mailadres in.
Vul uw telefoonnummer in.
Vul uw adres in.
Vul uw postcode in.
Vul uw woonplaats in.

prijzen zijn excl. subsidie en incl. montage, arbeid en benodigde materialen.