Skip to main content

Een waterontharder, waarom?


De hardheid van het water dat uit de kraan komt verschilt per gebied. Hard water kan vervelende overlast veroorzaken. Denk hierbij aan kalkaanslag op kranen en sanitair, maar ook aan aanslag in bijvoorbeeld de waterkoker en een droge huid. Een waterontharder kan uitkomst bieden. We vertellen u graag meer over de voordelen van dit handige apparaat.

De waterhardheid geeft de concentratie van metaal-ionen (in de meeste gevallen calcium- en magnesiumcarbonaat), bicarbonaten en sulfaten in het leidingwater aan. Kalk in kraanwater is niet schadelijk voor de gezondheid, maar kan wel vervelende gevolgen hebben voor apparaten die ermee in aanrakking komen, bijvoorbeeld kalkaanslag. Een waterontharder filtert calcium en magnesium uit het water, dit geeft een aantal voordelen:

Het verminderen van kalkaanslag

Bij verhitting van het water, bijvoorbeeld bij de kraan of in de waterkoker, kan hard water voor kalkaanslag zorgen. Dit is erg vervelend en onsierlijk. Met een waterontharder maakt u hier een einde aan. 

Bespaar energie

Dit punt sluit aan op het verminderen van kalkaanslag: apparaten die verkalken, moeten harder werken en verbruiken dan ook meer energie. Een efficiënt werkend apparaat zorgt voor een besparing op uw energierekening.

Draag bij aan het milieu

Omdat een apparaat zonder kalkaanslag efficienter kan werken, zal het waarschijnlijk ook langer meegaan. Op deze manier kan een waterontharder dan ook bijdragen aan het milieu.

Beter voor de huid

Hard water kan een droge huid en huidirritatie geven. Een waterontkalker filtert het calcium al uit het water en kan dus bijdragen aan het verminderen hiervan. Daarnaast heeft u bij zacht water minder wasmiddel nodig, bijvoorbeeld voor de wasmachine.

Genoeg redenen dus om te kiezen voor waterontharder. Onze ervaring leert in ieder geval dat het werkt. Wilt u meer weten of meteen een waterontharder kopen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Een waterontharder, waarom?