Skip to main content

Hybride warmtepomp verplicht vanaf 2026

Vanaf 2026 wordt het verplicht om bij het vervangen van uw cv installatie over te stappen op een duurzamer alternatief. U dient dan zowel een nieuwe cv-ketel als een hybride warmtepomp aan te schaffen. Dat maakte het kabinet in mei 2022 bekend. De (hybride) warmtepomp wordt voor huiseigenaren dus de standaard voor het verwarmen van hun woning.

Gas besparen met hybride warmtepomp 

De Nederlandse overheid wil met dit besluit er natuurlijk voor zorgen dat huiseigenaren gaan overstappen op duurzamere alternatieven om hun woning te verwarmen. De hoge gasprijs is hierbij een van de triggers. Daarnaast willen ze de overstap op groene energie versnellen. Een hybride warmtepomp bespaart u tot wel 50% op uw gasverbruik. Om de overgang te stimuleren is er overheidssubsidie beschikbaar.

Subsidie hybride warmtepomp 2022

Het Rijk biedt subsidie op de aanschaf van een hybride warmtepomp om te overstap naar dit duurzame systeem makkelijker te maken. Tot en met 2030 trekt de overheid jaarlijks 150 miljoen uit.

  • De zogenaamde ISDE subsidie betreft voor een Remeha Elga Ace hybride warmtepomp ruim 40% van het aankoopbedrag. U ontvangt namelijk maarliefst €2400 ISDE-subsidie op een hybride warmtepomp van Remeha (Elga Ace 4kW).

De besparing van 50% op uw jaarlijkse gasverbruik, en de subsidie bij elkaar opgeteld levert een aantrekkelijke terugverdientijd op.

Levertijd hybride warmtepomp

Heeft u interesse in een hybride warmtepomp, wilt u er alvast een bestellen? Houd er rekening mee dat er een lange levertijd kan zitten op deze apparaten. Twijfelt u of uw cv-ketel nog zo lang meekan? Zorg dat u op tijd een nieuwe in bestelling zet, zo voorkomt u dat u in de kou komt te zitten.

Kijk voor meer informatie op de hybride warmtepomp pagina of neem contact met ons op!

Hybride warmtepomp verplicht vanaf 2026