Skip to main content

Bervoets Installaties CO-gecertificeerd (nieuwe Gasketelwet)

Per 1 april 2023 is de nieuwe Gasketelwet ingevoerd. Deze wet is er gekomen om het aantal ongevallen met koolmonoxide (CO) te verlagen en stelt daarom strengere eisen aan gasinstallaties. In de nieuwe wet staat dat u alleen nog een CO-gecertificeerde installateur mag inschakelen voor het plaatsen, onderhouden en repareren van gasverbrandingstoestellen. Doet u dit niet, dan riskeert u een boete. Bervoets Installaties beschikt over de juiste papieren, voor u verandert er dus niets. Wel is het fijn om te weten dat u met uw keuze voor Bervoets Installaties een goede en veilige keuze maakt voor uw ketel montage en onderhoud!

Waarom de nieuwe Gasketelwet?

De nieuwe Gasketelwet is ingevoerd om koolmonoxidevergiftiging tegen te gaan. Bij de helft van alle vergiftigingen met koolmonoxide ligt de oorzaak namelijk bij de cv-ketel.  Vaak komt koolmonoxide (CO) dus een huis binnen door een niet goed geïnstalleerde of onderhouden gasverbrandingsinstallatie. Dit bleek uit onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Op aanbeveling van de OvV is daarom nieuwe regelgeving gemaakt: het wettelijk CO-stelsel. 

Er sterven jaarlijks tussen de tien en twintig mensen aan koolmonoxidevergiftiging. Wanneer de CO-waarden te hoog zijn, moeten de ketel en/of de rookgasafvoer worden aangepast.

Bervoets Installaties is CO-gecertificeerd

Een gecertificeerd bedrijf is te herkennen aan het CO-vrij logo. U kunt gecertificeerde bedrijven terugvinden in het ‘register gasverbrandingsinstallaties’. Onze gecertificeerde monteurs dragen ook (digitale) legitimatie bij zich waarmee ze kunnen aantonen dat zij over de juiste papieren beschikken. Zo kunt u met een gerust hart uw onderhoud laten uitvoeren!

Minimaal energielabel A++ ISDE hybride warmtepomp 2024

Een warmtepomp moet vanaf 2024 minimaal energielabel A++ hebben om ISDE te ontvangen. De meeste warmtepompen voldoen al aan dit label. Warmtepompen met energielabel A+ of lager komen in 2024 niet meer in aanmerking voor subsidie. Warmtepompen vanaf energielabel A+++ krijgen een aanvullende subsidiebonus van €225. Wie in 2023 een warmtepomp met energielabel A+ of lager heeft gekocht en laat installeren in 2024, kan wel subsidie aanvragen. Deze wijziging geldt niet voor warmtepompboilers en voor warmtepompen met een thermisch vermogen van 71 kW of hoger.

Onze Remeha Elga Ace voldoet

U hoeft zich geen zorgen te maken of de Remeha Elga Ace hybride warmtepomp voldoet aan deze eis, want deze is minimaal voorzien van energielabel A++.

ISDE aanvragen via RVO

Een subsidieaanvraag voor de ISDE kan worden ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Naast de ISDE-regeling voor woningeigenaren zijn er ook regelingen voor de verduurzaming van huurhuizen en gebouwen die onderdeel zijn van een VvE. Meer informatie is te vinden bij RVO.

Hybride warmtepomp kopen? 5 voordelen

Een slimme keuze voor duurzame verwarming

Wij merken dat er een groeiende behoefte is aan duurzame verwarmingsoplossingen en men op zoek is naar manieren om te investeren in energie-efficiënte systemen. Een van de beste opties op de markt is de Remeha Elga Ace hybride warmtepomp. In combinatie met de uitstekende service en expertise van Bervoets Installaties, kunt u er zeker van zijn dat u een hoogwaardig product krijgt dat bijdraagt aan een duurzame toekomst. 

Voordelen hybride warmtepomp

Er zijn verschillende redenen om de aanschaf van een hybride warmtepomp te overwegen. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

  1. Energie-efficiëntie: Een hybride warmtepomp combineert de kracht van een gasgestookte ketel met een elektrische warmtepomp. Dit zorgt voor een efficiënte energieomzetting en helpt om het energieverbruik te verminderen. Hierdoor kunt u besparen op uw energiekosten en tegelijkertijd uw ecologische voetafdruk verkleinen.

  2. Milieuvriendelijkheid: Door te kiezen voor een hybride warmtepomp draagt u bij aan de vermindering van CO2-uitstoot en het behoud van het milieu. De elektrische warmtepomp gebruikt hernieuwbare energiebronnen, zoals de buitenlucht, om warmte te genereren, in plaats van volledig afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen.

  3. Flexibiliteit en comfort: De hybride warmtepomp van Remeha biedt flexibiliteit en comfort, omdat deze kan worden geïntegreerd met uw bestaande verwarmingssysteem. Het systeem schakelt automatisch tussen de warmtepomp en de gasgestookte ketel, afhankelijk van de buitentemperatuur en de warmtevraag in uw woning. Dit zorgt voor een constante en comfortabele temperatuur, ongeacht de weersomstandigheden.

  4. Ruimtebesparing: Een hybride warmtepomp neemt over het algemeen minder ruimte in beslag dan een volledig elektrische warmtepomp. Dit kan vooral gunstig zijn als u beperkte ruimte heeft in uw cv ruimte.

  5. Kwaliteit en betrouwbaarheid: Remeha is een gerenommeerd merk op het gebied van verwarmingsoplossingen en staat bekend om zijn kwaliteit en betrouwbaarheid. Door te kiezen voor een hybride warmtepomp van Remeha, kunt u erop vertrouwen dat u een hoogwaardig product krijgt dat jarenlang meegaat.

Hybride warmtepomp kopen bij Bervoets Installaties

Met een hybride warmtepomp van Bervoets Installaties bespaart u veel gas, en met de huidige energieprijzen is de investering op termijn dus goed voor uw portemonnee. Het is een investering die niet alleen uw wooncomfort verbetert, maar ook bijdraagt aan een duurzamere toekomst. Daarnaast is de overheid voornemens om een (hybride) warmtepomp te verplichten wanneer u na 2026 een nieuwe cv-installatie wil laten installeren. Lees hier alles over "Hybride warmtepomp verplicht vanaf 2026".

Wij zoeken collega's!

Kom jij ook werken bij het leukste loodgietersbedrijf van West-Brabant? Wij zijn per direct op zoek naar loodgieters en servicemonteurs! Sinds jaar en dag hebben we al veel bewoners van de regio mogen helpen om van hun huis een fijner thuis te maken. Van verwarming, leidingwerk, badkamer- en keukenrenovatie en zinken dakgoten – geen klus is ons te gek. Zo is geen dag hetzelfde en gaan we iedere dag met plezier aan het werk. Kom jij ons team versterken?

We zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s. Als cv-ketel voor jou geen geheimen meer kent zien we graag je berichtje tegemoet! Ook als je nog geen ervaring hebt met loodgieterswerkzaamheden maar wel interesse hebt in het werk, horen we graag van je. Een interne opleiding behoort namelijk ook zeker tot de mogelijkheden. Wil je meer weten over ons bedrijf of heb je een vraag over een vacature? Neem dan gerust contact met ons op of kijken op werkenbijbervoets.nl

2023 vacature allround loodgieter   2023 vacature loodgieter   vacature service monteur

Een nieuwe cv-ketel, warmtepomp of allebei?

Is uw cv-ketel ouder dan 12 jaar? Dan kunt u kiezen voor duurzamere, nieuwe cv-ketels. Of maakt u nu al de overstap naar een (hybride) warmtepomp?

Een warmtepomp is duurder in de aanschaf, maar wel milieuvriendelijker en zuiniger in energieverbruik. Hierdoor heeft een warmtepomp een aantrekkelijke terugverdientijd. Als alternatief op een gasgestookte ketel bestaan er ook elektrische ketels. Een elektrische ketel verbruikt echter veel stroom. De energiekosten kunnen (afhankelijk van de prijzen op dat moment natuurlijk) 2,5 keer zoveel zijn als een cv-ketel en 4 tot 5 keer zoveel als een warmtepomp.

Hybride warmtepompen

Wilt u besparen op uw energiekosten, comfortabel wonen en ook nog verduurzamen? Kies dan voor een Remeha Elga Ace hybride warmtepomp. Bij een hybride systeem werken de warmtepomp en de cv-ketel samen om uw huis van warm water en warmte te voorzien. Hiermee bespaart u veel gas, en dus is de investering op termijn goed voor uw portemonnee.

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een systeem dat naast uw bestaande (of nieuw aan te schaffen) cv-ketel funcioneert. Een hybride warmtepomp bestaat uit een binnen-unit en een buitenunit. Deze buitenunit is nodig omdat de hybride warmtepomp warmte uit de buitenlucht haalt. U kunt uw woning op deze manier dus op een milieuvriendelijke manier verwarmen met een warmtepomp. De hybride warmtepomp kan zijn werk het grootste deel van het jaar doen en uw woning verwarmen. Wordt het kouder (net boven 0°C) dan is er een cv-ketel nodig die bijspringt. Met een cv-ketel wordt het tap water verwarmd. De cv-ketel blijft dus wel een belangrijke rol spelen want deze is nodig om de woning van warm water te voorzien.

Is mijn huis geschikt voor een warmtepomp?

  • Isolatie

Over het algemeen moet uw huis goed geïsoleerd zijn. In het geval van een hybride warmtepomp is spouw-, vloer- en dakisolatie en rondom minimaal dubbel glas nodig. De meeste woningen die gebouwd zijn na 1995, zijn voldoende geïsoleerd voor een hybride warmtepomp.

  • Radiatoren en vloerverwarming

De radiatoren in uw woning zijn aangesloten aan de cv-ketel. De radiatoren zijn meestal geschikt voor hoge temperaturen. Een warmtepomp geeft geen hoge temperaturen af. Daarom zou u moeten overwegen om radiatoren te vervangen door convectoren en eventueel vloerverwarming. Deze warmte-afgiftesystemen maken het mogelijk om de aanvoertemperatuur naar beneden te krijgen. Zo kan er energiezuiniger worden gestookt.

Hybride warmtepomp verplicht vanaf 2026

U heeft ongetwijfeld gehoord over het voornemen van de overheid om (hybride) warmtepompen te verplichten. Lees hier alles over "Hybride warmtepomp verplicht vanaf 2026".

 

Hybride warmtepomp verplicht vanaf 2026

Vanaf 2026 wordt het verplicht om bij het vervangen van uw cv installatie over te stappen op een duurzamer alternatief. U dient dan zowel een nieuwe cv-ketel als een hybride warmtepomp aan te schaffen. Dat maakte het kabinet in mei 2022 bekend. De (hybride) warmtepomp wordt voor huiseigenaren dus de standaard voor het verwarmen van hun woning.

Lees meer …Hybride warmtepomp verplicht vanaf 2026

Bouwen aan een duurzame toekomst!

Ligt u ‘s nachts ook weleens wakker van de alsmaar oplopende energieprijzen? En bent u het ook beu om steeds weer in de stress te schieten, wanneer er weer een energie verhoging aankomt? Dan is dit hét moment om te gaan verduurzamen! U hoort er de laatste jaren steeds meer over. Wanneer u de radio of televisie aanzet of op scrollt op internet, het gaat over klimaatveranderingen en verduurzamen.

Lees meer …Bouwen aan een duurzame toekomst!

Hou het thuis behaaglijk warm


Steeds meer mensen brengen door de maatregelen rond het Coronavirus meer tijd thuis door. Niet zo gek, want het advies tegen verspreiding van het virus is dan ook om zo veel mogelijk thuis te blijven. Zeker na de koelere nachten van de afgelopen periode, is het dan toch lekker om af en toe de verwarming aan te zetten. Helaas is nu dan ook het moment dat veel mensen erachter komen dat de cv-installatie niet (goed) meer werkt. Erg vervelend. We vertellen u graag hoe we er toch voor zorgen dat u er thuis lekker warm bij zit.

Lees meer …Hou het thuis behaaglijk warm

Dakgoten die jarenlang mee gaan


U kent het wel: water dat wegsijpelt, een dakgoot die niet lekker meer afvoert of erger - een lekkage. Dit zijn allemaal tekenen dat de waterafvoer niet meer goed werkt. Hoog tijd om in te grijpen. Bij het vervangen van dakgoten kiezen wij voor zinkwerk. Waarom? Daar vertellen we u graag meer over.

Lees meer …Dakgoten die jarenlang mee gaan

Laatste kans najaarsaanbiedingen


De winter is tot nu toe vrij zacht geweest, maar we weten natuurlijk niet wat er nog komen gaat. En de verwarming even lekker aan, is natuurlijk wel zo prettig.  Maar wilt u de verwarming weer aanzetten en merkt u dat de cv-ketel niet goed meer werkt of was uw cv-ketel sowieso al toe aan vervanging? Grijp dan nu uw kans en profiteer van de laatste ronde van onze najaarsaanbiedingen.

Lees meer …Laatste kans najaarsaanbiedingen

De cv-ketel voor de toekomst

De temperaturen buiten gaan naar beneden en de verwarming in huis gaat weer aan. Dit is vaak ook het moment dat mensen erachter komen dat de cv-ketel niet meer goed werkt. Met het Klimaatakkoord in het achterhoofd is het een goed idee om bij vervanging van de huidige cv-ketel te kiezen voor een duurzamer alternatief. Nog niet toe aan een warmtepomp? Geen probleem: kies dan voor een hybride cv-ketel.

Lees meer …De cv-ketel voor de toekomst

De cv-ketel in de zomer


De zomer is nu toch echt begonnen en de eerste tropische dagen hebben we al achter de rug. Waarschijnlijk is uw cv-ketel niet het eerste waar u deze dagen aan denkt. Toch is de zomer met stip een prima periode om eens stil te staan bij uw cv-ketel. Waarom? We vertellen u er graag meer over.

Lees meer …De cv-ketel in de zomer

Een waterontharder, waarom?


De hardheid van het water dat uit de kraan komt verschilt per gebied. Hard water kan vervelende overlast veroorzaken. Denk hierbij aan kalkaanslag op kranen en sanitair, maar ook aan aanslag in bijvoorbeeld de waterkoker en een droge huid. Een waterontharder kan uitkomst bieden. We vertellen u graag meer over de voordelen van dit handige apparaat.

Lees meer …Een waterontharder, waarom?

Fijne feestdagen!

Wij wensen u hele fijne feestdagen! We zijn gesloten van 24 december t/m 6 januari, op maandag 7 januari staan wij weer voor u klaar.

Voorstel nieuwe certificering cv-installateurs

Het kabinet wil de gevaren van koolmonoxide bij cv-ketels terugdringen. Daarom presenteerde het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties vorige week een voorstel voor het invoeren van een wettelijke certificeringsregeling. Hiermee moet de kwaliteit van de werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties worden verbeterd en het aantal koolmonoxideongevallen dalen.

Lees meer …Voorstel nieuwe certificering cv-installateurs

Nieuwe website

Met trots presenteren wij onze nieuwe website welke wij gerealiseerd hebben in samenwerking met YZCommunicatie. Middels deze website kunnen wij u nog beter van dienst zijn.

Lees meer …Nieuwe website